Routing

Parels in het Westerkwartier

Het Groninger Westerkwartier is een gebied vol parels. Denk bijvoorbeeld aan eeuwenoude kerkjes, kleurrijke natuurgebieden en enthousiaste ondernemers. Om iedereen kennis te laten maken met het Westerkwartier, hebben we samen met de Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier een aantal themaroutes door dit gebied ontwikkeld: Parels in het Westerkwartier. De routes vertellen interessante verhalen over het gebied en verbinden die met het afwisselende landschap, zoals de fietsroute ‘Monniken en Water’ en de wandelroute ‘Van Wierden naar Borgen’.

We hebben vijf fietsroutes, vijf wandelroutes en vier kinderroutes gemaakt. En heel handig: alle routes maken gebruik van het knooppuntensysteem. Onderweg maak je kennis met allerlei lokale ondernemers, zoals pluk- en theetuinen, kaasboerderijen en molens waar nog meel gemalen wordt. Lokale ondernemers waren dan ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de routes. Een aantal ondernemers doet mee als ‘onthaalpunt’. Hier kunnen deelnemers informatie verkrijgen, een kopje koffie drinken of de elektrische fiets opladen.

Van concept tot uitvoering zijn we betrokken geweest. Zo hebben we routeboekjes gemaakt en informatiepanelen bij de onthaalpunten geplaatst. Bovendien hebben we een website gelanceerd én een gratis app ontwikkeld. De app bevat geluidsfragmenten en 360 graden foto’s en voegt zodoende nog meer beleving toe aan de routes. Zo ontdek je álles wat het Westerkwartier te bieden heeft.

Meer informatie: https://www.parelsinhetwesterkwartier.nl/

copyright 2024 ©

Folkersma Routing en Sign B.V.